Skydda din hörsel

Jag är sedan 2006 en legitimerad audionom och jag hjälper dig gärna att hitta rätt lösning för just dig.

Allt från hörselmätningar till föreläsningar och handledning

Oavsett vad det är du söker vill jag finnas här för att kunna hjälpa till. Nedan finns en lista på några av de saker jag erbjuder inom hörsel.

Formgjutna hörselskydd
Hörselmätningar
Arbetsplatsanpassningar
Hörselhjälpmedel
Tinnitusinfo
Föreläsningar
Handledning
Miljöanpassning
Hörapparats tillbehör
Hembesök
Service av hörapparater och tillbehör

Att leva med någon som har en hörselnedsättning

Det är viktigt att anhöriga, vänner, arbetskamrater, skolpersonal, elever och vårdpersonal får hörsel kunskap/information om hur det är att ha nedsatt hörsel och hur de kan bli en del av en förbättrad social livssituation för alla.

Vanliga frågor och svar på dessa

Vad händer i livet när hörseln försämras?

Vad som händer är olika för olika individer men i stort sett är att det blir en osynlig barriär mellan personer som hör sämre och normalhörande. Hörselnedsättningen är ett kommunikations-hinder för alla och kräver anpassning från både individen med hörselnedsättningen och normalhörande.

Hur fungerar en hörapparat?

En enkel förklaring är att hörapparaten tar in alla ljud, omvandlar alla ljuden till starkare ljud och sänder/skickar ut det i individens öra. En hörapparat är behovsanpassat till individens hörselnedsättning.

Personalen på vårdhemmet vet inte hur en hörapparat används, finns det hjälp att få?

Södertörns Hörsel & Hälsa kan hjälpa dig med svar på de här och många andra frågor. Jag vänder mig till alla som har frågor och funderingar kring hörsel, kanske du vill veta mer om något specifikt eller ha en föreläsning om ett ämne t.ex. buller.

Vad händer i livet när hörseln försämras?

En individ med hörselnedsättning anser oftast att hans/hennes sociala liv blir begränsat och orkar inte vara på ”topp” hela dagen. Människor som hör sämre upplevs i allmänhet som oförstående, vilket ofta ger upphov till känslor av mindervärde utanförskap, frustration och aggression. Så behöver det inte vara.

Skydda din hörsel med individuella hjälpmedel

Hörselnedsättningen är ett kommunikationshinder och det gäller att på bästa sätt anpassa tillvaron, miljön och individen till en ökad förståelse och ljuduppfattning. Genom olika coping strategier kan individen och omgivningen få hjälp till självhjälp.

Låt mig hjälpa

"Vänlighet är det språk som de blinda kan se och de döva kan höra."

Jag har tre barn, varav två med hörselnedsättning.

Livet har gett mig tre barn varav två har hörselnedsättningar och använder hörapparater. Familjen har erfarenhet av specialskola för barn med hörselnedsättningar och kommunal skola där barnen har gått integrerade. Min föräldraerfarenhet är över 20 år av att leva med hörselnedsättningar och hörapparater samt allt annat som har med hörseln att göra.

Nu arbetar jag med utprovning av hörselapparater, hörsel-mätningar på sjukhus, skolor och bl.a. arbetsplatser, arbetsplats-anpassningar, individuella hörselskydd samt på förskolor och skolor med elever med hörselnedsättningar och pedagogerna.

Ingalill Olli, Legitimerad Audionom sedan 2006.

Kontakta mig

Fyll i formuläret nedan så kontaktar jag dig!

Genom att lämna kontaktuppgifter nedan kan jag kontakta dig. Det går också bra att ringa mig direkt på nummer 0707170240 eller 087770030

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ett urval av produkterna i min webbshop

Produktnamn

250kr

Produktnamn

250kr

Produktnamn

250kr

Produktnamn

250kr